Hva koster en tannregulering?

Hva koster egentlig en tannregulering? Prisen på en tannregulering varierer avhengig av alder, behov og behandlingsmetode. Men hva dekker den gratis tannpleien for barn og ungdom, og støtte og tilskudd for voksne? Ved å diskutere dine individuelle behov og økonomiske muligheter kan vi hjelpe deg med å finne den beste løsningen for å få den tannreguleringen du trenger og fortjener.

Tannregulering

Tannregulering er en viktig del av tannregulering for å rette opp skjeve eller feilplasserte tenner. Den tradisjonelle tannreguleringen består av fester og en metallbue som hjelper til med å flytte tennene til ønsket posisjon. Det finnes også avtakbare midlertidige og gjennomsiktige tannreguleringer for de som foretrekker en mer fleksibel og mindre synlig metode.

Kostnad for tannregulering for barn og ungdom

Barn og ungdom under 24 år har rett til gratis tannpleie og tannregulering. Avhengig av omfanget av problemet og behovet for korrigering, kan kostnadene dekkes enten gjennom gratis tannpleie eller privat betaling, inkludert kostnader for konsultasjon, undersøkelse, selve tannreguleringen og eventuelle oppfølgingsbesøk.

Kostnad for tannregulering for voksne

Også for voksne over 24 år varierer kostnaden for tannregulering avhengig av flere faktorer, inkludert omfanget av behandlingen og behandlingsmetoden. Tradisjonelle tannreguleringer som bruker fester og usynlige alternativer som Invisalign tilbyr forskjellige former for tannregulering og har derfor forskjellige priser.

Ikke medisinsk nødvendig med tannregulering?

Hvis tannreguleringen ikke anses som medisinsk nødvendig, dekkes verken voksne eller barn og ungdom av gratis tannpleie. Siden voksne ikke er inkludert i det gratis tannpleiesystemet, er de vanligvis ansvarlige for å dekke kostnadene for tannregulering på egen hånd. Estetisk tannpleie er heller ikke inkludert i de tannpleiebidrag og statlige støtteordninger som er tilgjengelige for voksne.

For å få et klarere bilde av kostnaden og hvilken behandlingsmetode som er mest passende for deg, er det avgjørende å konsultere med en tannlege. En tannlege kan evaluere ditt spesifikke tilfelle og gi et kostnadsestimat basert på dine individuelle behov og ønsker. Å ha en åpen dialog med din tannlege kan også bidra til å utvikle en behandlingsplan som tilfredsstiller både dine økonomiske og medisinske behov.

Kostnad for tradisjonell tannregulering (fester)

En tradisjonell tannregulering med metallfester/brackets og en metallbue er ofte metoden som inkluderes i den gratise tannreguleringskostnaden. Prisen kan variere avhengig av behandlingsbehovet og klinikken.

Kostnad for usynlig tannregulering

Invisalign tilbyr usynlige tannreguleringer som er avtakbare og diskré. Kostnaden for Invisalign inkluderer konsultasjon, skinner og oppfølgingsbesøk. Prisen varierer avhengig av behandlingsvarigheten og kompleksiteten.

Priser og garantier

Våre priser inkluderer vanligvis konsultasjon, behandling og oppfølgning. Vi tilbyr også ulike betalingsalternativer for å gjøre tannregulering tilgjengelig for alle. I tillegg gir vi garantier for våre behandlinger for å sikre kvalitet og pasienttilfredshet.

Kostnad for tannregulering hos oss

Våre priser er basert på lokale prissettingsstandarder for å tilby konkurransedyktige priser og sikre at våre pasienter får den beste tannpleien til rimelige kostnader. For mer informasjon om priser for tannregulering, er du velkommen til å bestille en konsultasjon. Vi ser frem til å hjelpe deg med å få det smilet du fortjener.