Slutt å snorke

Ønsker du å slutte å snorke? Snorking er et vanlig problem som ikke bare påvirker søvnkvaliteten for den som snorker, men også for deres nærmeste. Men hva kan man gjøre for å slutte å snorke? En snorkeskinne er en effektiv løsning som åpner opp luftveiene og skaper en uhindret luftstrøm.

Snorkeskinne

En snorkeskinne er en spesialdesignet bittskinne som bidrar til å holde luftveiene åpne under søvnen. Ved å skyve underkjeven frem forhindres tungen i å blokkere luftveien, noe som reduserer eller eliminerer snorking. Denne skinnen er ikke bare effektiv, men også enkel å bruke og kan være en løsning for mange som sliter med snorkingsproblemer.

Snorkeskinne eller bittskinne – hva er forskjellen?

I motsetning til en bittskinne, som beskytter tennene mot slitasje på grunn av tannpressing, er snorkeskinnen designet for å holde luftveiene åpne. Begge typer skinner er laget av lignende materialer og tilpasses individets munn.

Slutt å snorke selv

For å prøve å redusere risikoen for snorking, kan du forsøke å:

  • Øve på å sove i andre stillinger enn på ryggen.
  • Unngå alkohol og tunge måltider nær sengetid.
  • Holde en sunn vekt.

Hvis du allerede har prøvd dette, men fortsatt ikke kan slutte å snorke, kan en snorkeskinne være et passende behandlingsalternativ.

Problemer en snorkeskinne kan løse

  • Blokkerte luftveier: Ved å åpne opp luftveiene bidrar snorkeskinnen til en uhindret luftstrøm.
  • Høy snorkelyd: Reduserer eller fjerner snorkelyden ved å forhindre at tungen blokkerer luftveiene.
  • Søvnapné: Søvnapné er en tilstand der pustestopp forekommer under søvn, noe som kan føre til alvorlige helseproblemer.

Antiapnéskinne

Snorking kan noen ganger være en indikasjon på søvnapné, en tilstand der personen opplever pustestopp under søvn. Denne lidelsen kan føre til alvorlige helsekonsekvenser, inkludert økt risiko for høyt blodtrykk, hjerte- og karsykdommer, depresjon, samt problemer med konsentrasjonen og økt risiko for ulykker. Snorkeskinnen, eller antiapnéskinnen, som den også kalles, er designet for å posisjonere kjevene på en slik måte at underkjeven skyves frem, noe som forhindrer at tungen blokkerer luftveien. Ved å utvide luftveiene reduseres eller forhindres snorking effektivt. For pasienter som trenger en snorkeskinne av medisinske årsaker, kan en betydelig del av kostnaden ofte dekkes av helsevesenet.

Snorkeskinne steg-for-steg

  1. Konsultasjon: Besøk en tannlege for en initial vurdering av snorkingsproblemet ditt.
  2. Utredning: En samarbeidsutredning mellom tannpleie og helsetjenesten kan være nødvendig for å fastslå behovet for en snorkeskinne.
  3. Produksjon: Hvis en snorkeskinne anbefales, tas et avtrykk av munnen din for å lage en tilpasset skinne.
  4. Oppfølging: Etter at du har begynt å bruke skinnen, kan ytterligere justeringer og oppfølginger være nødvendig for optimal effekt.