Sliping av tenner

Tannsliping er en behandlingsmetode som kan brukes for å korrigere mindre defekter i tennenes form eller for å forberede en tann for videre estetisk behandling, som plassering av skallfasader. Hvis en tann er skadet eller har en ujevn overflate, kan vi forsiktig slipe tannen for å jevne ut overflaten og forhindre ytterligere skader eller ubehag.

Tannsliping

Det finnes flere situasjoner der sliping av tenner kan være aktuelt. Her er noen vanlige eksempler:

  • Reparasjon av mindre skader: Hvis en del av tannen har brukket av, kan sliping være nødvendig for å jevne ut overflaten og forhindre skader på tungen eller andre tenner.
  • Estetisk forbedring: For å korrigere små ujevnheter eller for å endre tannens form før videre estetiske behandlinger.

Forskjellen mellom sliping og polering av tenner

Det er viktig å skille mellom sliping og polering av tenner:

  • Sliping: Innebærer å fjerne en liten mengde av tannens overflate for å endre formen eller forberede for andre behandlinger.
  • Polering: Brukes for å jevne ut overflaten eller for å fjerne ytre misfarginger. Dette bidrar til å gjøre tannen glatt og skinnende.

Sliping før skallfasader

Før plassering av skallfasader kan en lett sliping av tennenes framside være nødvendig. Dette skaper en ideell overflate for at fasadene skal kunne feste ordentlig og se så naturlige ut som mulig.

Sliping av ujevne tenner

For pasienter med ujevne tenner kan sliping være et alternativ for å jevne ut overflaten og forbedre både funksjon og utseende. Det er imidlertid viktig at dette gjøres av en profesjonell tannlege for å unngå unødvendig slitasje.

Sliping for en rettere tannrekke

I noen tilfeller kan mindre justeringer gjøres for en rettere tannrekke, men større ujevnheter krever ofte en mer omfattende ortodontisk behandling.

Risikoer ved sliping av tenner

På vår klinikk er pasientens sikkerhet og helse alltid høyeste prioritet. Å slipe tennene kan forbedre smilet ditt ved å rette ut ujevnheter, men det medfører risikoer som permanent tap av tannemalje, økt tannfølsomhet og strukturell skade. Denne behandlingen kan også føre til infeksjoner og behovet for fremtidige kostbare tiltak som rotfyllinger. Fasader og kroner er vanlige etter en tannsliping, og de krever vedlikehold og eventuelt utskifting etter noen år. Derfor er det viktig å være klar over hva en eventuell tannsliping innebærer før du går videre. For ytterligere informasjon om tannsliping og risikoene ved det, kontakt oss for en konsultasjon. Vi sørger alltid for å prioritere din sikkerhet og tannhelse.

Sliping av tenner hos oss

På vår klinikk tar vi alltid hensyn til alle aspekter av din munnhygiene før vi anbefaler en tannsliping. Ved å velge oss sikrer du at behandlingen utføres på en så sikker og effektiv måte som mulig, med ditt beste i tankene.

Hvis du vurderer om tannsliping er riktig for deg, kan du kontakte oss for en konsultasjon innen estetisk tannpleie. Vi er her for å svare på alle dine spørsmål og hjelpe deg med å oppnå rette og skinnende tenner for et sunt og vakkert smil.